Szerző: Farkas Cecilia

Farkas Cecilia
Semmelweis Egyetem – dietetikus BSc, táplálkozástudományi szakember MSc Dietetikusként a kiegyensúlyozott, változatos és fenntartható táplálkozás személyre szabását tekintem hivatásomnak. Számos szakmai társaság tagjaként rendszeresen veszek részt tudományos konferenciákon, bővítve ezzel tudásomat, hogy naprakész és hiteles információkkal szolgálhassak. Emellett több éve folytatok tudományos kutató munkát, jelenleg az Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A prevenciónak, vagyis a különböző betegségek megelőzésének, az esetlegesen fennálló tünetek, kórképek terápiájának, valamint egy életmódváltásnak is fontos alapját képezi a helyes táplálkozás. A hozzám fordulók számára szükségletüknek és igényeiknek megfelelő, tudományos alapokon nyugvó étrendi tanácsokkal szolgálok. Az együttműködés során segítek megoldást és alternatívákat találni a megfelelő étrend kialakításával kapcsolatban felmerülő kérdésekre. A kívánt célok sikeres megvalósítása számomra is fontos, vendégeimmel mindig a kölcsönös bizalom és kapcsolattartás biztosítására törekszem. A női szervezet és egészsége külön figyelmet érdemel minden életkorban. A pubertáskor, a fogamzóképessé válás, a várandósság, majd az anyaság, később a menopausa minden nő számára változásokkal jár, melyeket testileg és lelkileg is tapasztal magán. Nem ugyanúgy, hiszen hormonrendszerünk, genetikai adottságaink, alkati felépítésünk, személyiségünk más és más. Táplálkozási szokásaink is számos ponton befolyásolhatják ezeket a változásokat, ezért érdemes szervezetünk állapotára figyelmet fordítani, egészségügyi szűrésekért, felmérésekért és tanácsokért szakemberekhez fordulni.

Hogyan valósítható meg a kiegyensúlyozott táplálkozás?

Az egészséges életmód egyik meghatározó tényezője az egyéni szükségleteinknek és ízlésünknek megfelelő táplálkozás. Sokszor találkozunk az „egészséges étel” kifejezéssel, aminél sokkal helyesebb az egészséges, kiegyensúlyozott, változatos étrend fogalma…

Bővebben