Aki ma válaszolt – Kembe Sorel

kembe_sorel

fotó: Köő Adrienn.
Kembe Sorel – televíziós és rádiós műsorvezető, színész, modell, táncos, táncoktató és vívó. A kongói vívószövetség alapítója és elnöke.

1. Mit jelent számodra a zene?
Érzelmeket. Ha jó kedved van, zenét hallgatsz, ha rossz kedved van, zenét hallgatsz, ha üres vagy, zenét hallgatsz. Minden hangulatnak megvan a maga zenéje. Sőt, mindennek megvan a maga zenéje. Például, ha elmegy egy busz, annak is van zenéje, üteme…

2. Hogyan dolgozod fel azt az információáradatot, amivel találkozol nap mint nap?
Igyekszem csak arra figyelni, ami érdekel, a többit pedig kizárni. Természetesen engem is tud zavarni, hogy a rám dőlő információk 98%-a nem érdekel, mégis eljut hozzám.

3. Mit jelent számodra a béke?
Egészen egyszerűen azt, hogy az emberek nem lövöldöznek egymásra – anyagi okokból. Mert meggyőződésem, hogy minden békétlenség mélyén anyagi érdekek ütközése áll.

4. Milyen a jó barát?
Kitart melletted jóban-rosszban… Fiatalabb korban az ember éjjel-nappal a barátaival van, később ez már nem ilyen egyszerű. Lehet, hogy kimaradnak hetek-hónapok, de ha valaki jó barátod, ennyi idő után is ugyanott folytathatod a beszélgetést, ahol abbahagytad. A barát minden helyzetben kérdés nélkül segít. Én is ilyen vagyok, nem kérdezősködök, hanem igyekszem minél hamarabb segíteni.

5. Mit javasolnál a mostani fiataloknak, mire figyeljenek?
Figyeljenek másokra, ne csak saját magukra. Azt gondolom, hogy fiatalabb koromban én is túlságosan magammal voltam elfoglalva, és ez nem volt túl hasznos…

6. Hogyan szoktál kikapcsolni, relaxálni?
Találkozom a barátaimmal, haverjaimmal. Katja, a kislányom két éves, és egy kisgyerek mellett otthon nem nagyon lehet relaxálni, folyamatosan szolgálatra késznek kell lenni. Azért igyekszem néha időt szakítani a kikapcsolódásra is.

7. Hova utaznál szívesen?
Májusban Szenegálba utazom, lélekben már nagyon készülök erre az útra. Az álmaim közé tartozik Ázsia is. Először a közismertebb helyeket szeretném megnézni, de később szívesen megismerném mélyebben is Ázsiát. Thaifölddel, Kambodzsával, Laosz-szal kezdeném az ismerkedést.

Kérjük adományozzon Ön is telefonhívással vagy SMS küldésével 250 Ft-ot, és támogassa az Alapítvány munkáját.
SMS adományozás esetén az adományozók kapnak egy standard válaszüzenetet, mely a így néz ki:
“A Korszerű Szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítvány köszöni adományát. Programjukról tájékozódhat a www.adhatvonal.hu
oldalon.”
Az adományozás menete:
Telefonhívás esetén: először hívja a 13600 telefonszámot, majd kérjük üsse be a 15 kódot.
SMS: 15 ( szöveghez)……. és küldje el üzenetét a 13600 telefonszámra.
Hírességek videós felhívása (Fábián Juli, Mahó Andrea, Árpa Attila, Edvin Marton, Mohamed Fatima, Bebe, Tápai Szabina, Kucsera Gábor és Bárány Anna közreműködésével): https://www.youtube.com/watch?v=rq8NQFq35EI
Korszerű Szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítvány
1088 Budapest, Baross u.27
Adószáma: 18196762-1-42
Bankszámlaszám: Magnet Bank 16200106-11575698
Bankszámlaszám: OTP 11708001-20557841
Bővebb információk: www.anokert.hu

  • Már egyetlen hívásával támogathatja A korszerű szülészetért és nőgyógyászatért Alapítványt
    • Már egyetlen hívásával támogathatja A korszerű szülészetért és nőgyógyászatért Alapítványt

    • Watch Video