Szerző: Koháriné Szabó Éva

Koháriné Szabó Éva

Koháriné Szabó Éva vagyok, 39 éves.

Matematika-fizika szakos tanárként a budapesti horvát nemzetiségi iskolában tanítok az általános iskola felső osztályában és a gimnáziumban.

A férjem diplomata, ezért éltünk már rövidebb, hosszabb ideig más országokban, ahol a konzulátusokon dolgoztam. A külföldön eltöltött évek legkedvesebb emlékei és a legboldogabb évei a négy éves szarajevói tartózkodásunkhoz kötődnek.

Sára lányom 9 éves, a szarajevói évek alatt tökéletesen elsajátította a horvát nyelvet, most a horvát iskolába jár.

Az iskolán kívül a legtöbb időt a konyhámban töltöm, kedvenc elfoglaltságom a sütés, főzés. Lányom és én gluténérzékenyek vagyunk. Ez rengeteg lemondással, élethosszig tartó diétával jár. Igyekszem Sárám minden gasztronómiai igényét kielégíteni, és azt vallom: a gluténmentes konyhámban nincs lehetetlen. A receptjeimet megosztom sorstársainkkal különböző gluténmentes csoportokban, fórumokon, és van egy saját gluténmentes rovatom. 

A nagy álmom a tanítás mellett egy saját gluténmentes kis "bűnbarlang", tele mindenféle házi készítésű finomsággal.

Jelenleg - távol a családomtól, a konyhámtól - a SOTE I. számú nőgyógyászati és szülészeti klinika vendégszeretetét élvezem sok-sok hete.

 Remélem, pár hét múlva a családunk egy egészséges kisfiúval bővül, és újra együtt leszünk.

Ajánló: gluténérzékenyek számára!

Koháriné Szabó Éva receptjei – Évek óta sütöm otthon a kislányomnak és magamnak a gluténmentes kenyeret. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött szeretném ezzel az összefoglalóval segíteni a sorstársaimat…

Bővebben

Történet

Koháriné Szabó Éva vagyok, 39 éves, jelenleg a SOTE 1 nőgyógyászati és szülészeti klinika lakója. 2017.06.08. Ma vagyok 28 hetes terhes. 29 hete a világ legboldogabb embere, 29 hete tele aggódással…

Bővebben